Danmarks  Veteraner - Viborg & Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside

Kontaktpersoner

Fotoserier

Artikelarkiv

Tilbud

Historie

Link

Indmeldelse

Vedtægter m.m.

Lokaler

Mindesten

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bustur til Nationalpark Thy

Lørdag den 3. juni var Viborg og omegn på sommerudflugt til Nationalpark Thy. Turen var lavet i samarbejde med Sørens Rejser i Kjellerup, hvorfra bussen kørte kl. 8.00 med Allan bag rattet og de første fem deltagere ombord.

Herefter var der påstigning på Eksercerpladsen i Viborg, og turen gik mod Skive hvor der var kaffe og rundstykker og en lille skarp, og de to sidste deltagere kom med, hvilket betød at vi var 28 m/k med på turen.

Næste stop var ved Stenbjerg Kro hvor vores guide Bent steg på bussen, hvorefter vi kørte rundt i området og som Bent fortalte meget levende om, et kvarter i 12 var vi tilbage på Kroen hvor frokosten var klar. Vi fik en National Park platte, hvor alle råvarerne kommer fra området, meget velsmagende, dertil en øl eller en vand. For dem der var til snaps, var der flere forskellige kryddersnapse at vælge imellem.Efter frokosten kørte vi til Vorupør, hvor man i 2021 indviede et National Park center, som i lyd og billeder viser hvordan området er blevet formet gennem århundrede. Vi så også et birketræ som man mener er 200 år gammelt, det er ikke opret stående, men nærmest krybende hen ad jorden.

Midt på eftermiddagen var der kaffe og kage og da det var indtaget, rundede vi Hanstholm inden vi kørte tilbage til Stenbjerg, hvor vi sagde farvel til Bent.

Derefter gik turen til Skive og Viborg hvor vi ankom kl. 17.30 og en god dag var slut med en masse informationer om Thy. Det eneste der manglede var synet af en flok krondyr og et par traner.

Pbv.
Erik Klausen

Billedserie:
 

 
Danmarks Veteraner - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@danmarksveteraner.dk