Danmarks  Veteraner - Viborg & Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside

Kontaktpersoner

Fotoserier

Artikelarkiv

Tilbud

Historie

Link

Indmeldelse

Vedtægter m.m.

Lokaler

Mindesten

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Flagdag markeret i Viborg


Kaptajn Henrik Lind Hansen spillede og sang.

Danmarks Veteraner Viborg & Omegn deltog med faner ved markeringen af Flagdagen i Viborg den 5. september.

Flagdagen blev afholdt første gang i 2009 efter initiativ fra overkonstabel Kim Eg Thygesen, så det var 13. gang Viborg & Omegn deltog i markering af flagdagen.

Markeringen startede kl. 10.00 med mindegudstjeneste ved Sognepræst Christian Langballe. Efter fanerne var ført ud af Domkirken, var der mindehøjtidelighed på Margretheplænen,  hvor faneborgen var opstillet på hver side af mindestenen.

Taleren i år var Vinnie Vendelbo Højmark, der er formand for Familienetværket. I sin tale nævnte hun den seneste tids udvikling i Afghanistan, hvor mørkemænd har indtaget det land, Danmark har ofret soldater på at forandre og opbygge.

- Det berører dem, som har været afsted. Min mand og andre soldater jeg kender har været der. Nogle er kommet godt hjem, andre har men for livet. Der er pårørende sin i mange år kæmpet en kamp for at holde sammen på veteranen og familien. Og andre fik aldring deres soldat at se igen.

Efter talen lagde Vinnie Vendelbo Højmark  en krans ved mindestenen, hvorefter oberst Palle Mikkelsen overakte børnemedaljer, til en række børn som har haft forældre der har været udsendt.

Efter ceremonien på Margretheplænen var der traktement i Sognegården, hvor de fremmødte veteraner fik mulighed for at tale med andre veteraner.

 
Danmarks Veteraner - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@danmarksveteraner.dk