Danmarks  Veteraner - Viborg & Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside

Kontaktpersoner

Fotoserier

Artikelarkiv

Tilbud

Historie

Link

Indmeldelse

Vedtægter m.m.

Lokaler

Mindesten

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Flagdag markeret i Viborg

Viborg Kommune har markeret Flagdagen siden starten i 2009, så det var 11. gang Danmarks Veteraner blev fejret i Viborg. Lokalafdeling Viborg deltog med Dannebrog, FN- og NATO-faner.

Viborg Kommune er med cirka 1380 veteraner en af de kommuner der har flest bosiddende veteraner. Kun overgået af Aarhus, København og Aalborg.

Aftenen startede klokken 19.00 med Gudstjeneste i Viborg Domkirke, hvor flyverpræst Henrik Gudbrandt Kjær holdt prædiken.

Der var sang og musik af Kulturrøddernes kor, som bl.a. sang Simon & Garfunkels "Bridge over troubled water".  Henrik Lind og Jesper Hansen fremførte sangen "Inden i" om de pårørendes altoverskyggende betydning for de soldater, som rejser ud mod ukendt territorium.

"Du er mit bagland, min sikre klippe derhjemme, det vil jeg aldrig glemme. Det var værd at kæmpe for, og det var kun fordi, at du var der hele tiden - inden i".

Efter gudstjenesten fortsatte markeringen af flagdagen på Margretheplænen. Årets taler var oberst Christian Arildsen, som med udgangen af august gik på pension efter mere end 40 års tjeneste i Forsvaret.

I talen blev Viborg Kommune rost for indsatsen for kommunens veteraner.
- Og her var Viborg en af de første til at oprette en veterankoordinatorstilling.
- Det, er meget andet end det, som foregår her, gør mig stolt af være veteran i Viborg.

I sin tale berettede Christian Arildsen bl.a. om Christian Hagstrøm, som under en træfning i Afghanistan gav livredende førstehjælp til de sårede, selv om han selv blev såret af skud flere gange.

Efter talen nedlagde Christian Arildsen en krans ved mindestenen, hvorefter der var en uformel reception i Sognegården.

 

 

 

 

Danmarks Veteraner - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@danmarksveteraner.dk