Danmarks  Veteraner - Viborg & Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside

Kontaktpersoner

Fotoserier

Artikelarkiv

Tilbud

Historie

Link

Indmeldelse

Vedtægter m.m.

Lokaler

Mindesten

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FN-dag markeret i Rindsholm

Viborg & Omegn markerede traditionen tro FN-dagen i Danske Soldaternes Mindelund ved Rindsholm Kro.

I år blev der afsløret en ny mindesten i Danske Soldaters Mindelund. Under et besøg af Frans Løvshall, blev Frode Hansen spurgt om der ikke manglede en mindesten i mindelunden.


Ingerlise byder velkommen.

Frans Løvshall har skrevet bøger om den danske brigade i Sverige, der senere blev kaldt Danforce. Frode Hansen havde ikke været opmærksom på, at der manglede en mindesten for at gøre mindelunden komplet. Derfor blev den - formentlig sidste -mindesten i mindelunden afsløret af den 83-årige forfatter.


Frans Løvschall fortæller om den danske brigade i Sverige.

Som repræsentant for forsvaret, nedlagde oberstløjtnant Kim Nielsen, der er chef for Forsvarets Forsyning, Depot og Distribution ved Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse,  blomster ved FN-mindenstenen.

Ceremonien i mindelunden blev afsluttet med de fremmødte sang sidste vers af "Altid frejdig, når du går" akkompagneret af Arne fra Prinsens Musikkorps på trompet.


Årets modtagere af Fredsprismedalje.

Efter ceremonien i mindelunden var der spisning, kaffe, æblekage og hyggelig samvær på kroen.

I år var der fem der fik udleveret Fredsprismedaljen. De tre fra Viborg & Omegn fik den overrakt af Ingerlise. De to medaljemodtagere fra Kronjylland fik medaljen overrakt af Knud Spangsø.

Under kaffen fortalte oberstløjtnant Kim Nielsen om sin karriere i forsvaret og Per Hjortshøj fortalte om den store betydning hans udsendelse til Gaza havde haft for ham.

Se billedserie.

Danmarks Veteraner - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@danmarksveteraner.dk