Danmarks  Veteraner - Viborg & Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside

Kontaktpersoner

Fotoserier

Artikelarkiv

Tilbud

Historie

Link

Indmeldelse

Vedtægter m.m.

Lokaler

Mindesten

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Besøg på Tirpitz Museet


Vi bliver modtaget ved museets indgang.

Sommerudflugten lørdag den 2. juni foregik i særdeles fint sommervejr. Målet for udflugten var Tirpitz Museet ved Blåvand, hvor vi ankom ca. 10.15. Efter udlevering af armbånd og scannere, gik vi  i gang med at scanne og høre de fortællinger der var knyttet til stedet, lige fra bygningen af bunkeren og de folk der arbejdede der både danskere og tyskere, og om de piger der forelskede sig i de tyske soldater, og om den tyske soldat som blev skjult hos en dansk familie så han ikke blev sendt tilbage til Østfronten, men derved overlevede krigen og genforenet med sin familie. Tirpitz Museet er absolut et besøg værd.


Scannerne, der gav adgang til mange spændende historier, blev brugt flittigt.

I udstillingen "Rav - Havets guld", var der udstillet rav fra alle tider, fra de ældste stenalderamuletter til de nyeste mesterværker i rav.


Efter befrielsen forsøgte Ingeniørtropperne at sprænge bunkeren. Som det kan ses forrettede sprængningen kun mindre skader og forsøget med bortsprængning af bunkeren blev opgivet.

Derefter kørte vi til Oksbøl lejren, hvor Brian tog imod os og viste os ned til  Mindestenen for de Danske Soldater der faldt i Afghanistan, hvor vi lagde en buket blomster. Stenen er taget med hjem fra Afghanistan.


Deltagerne samlet foran mindesmærket i Oksbøllejren.

Den medbragte frokost blev indtaget i Konstabelmessen, hvorefter vi gik rundt og så en del af lejren, ca. 2 varme kilometer, Brian viste os også en stor samling håndvåben både nye og gamle, det var kræs for os ”gamle krigere”, så der blev rørt, undersøgt og stillet spørgsmål, Lauritz blev den lykkelige ejer af 3 patronhylstre i forskellig kaliber som Brian fandt til ham, og så var der også lige en Leopard 2.


Brian viser rundt i lejren.

Fra lejren kørte vi til Vejers, så folk kunne få dyppet tæerne eller gå på cafe og få en kop kaffe eller en is, derfra kørtes der over Kallesmærsk Hede, hvor der både var Krondyr og Råvildt. Turen gik derefter til Dan Hostel i Oksbøl, hvor der var aftensmad, Oksesteg og Romfromage. Hjemkomst til Viborg kl. 21.15 efter en varm men god dag.

Erik Klausen

Se billedserie

 

Danmarks Veteraner - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@danmarksveteraner.dk