Danmarks  Veteraner - Viborg & Omegn

 

 

 

Danmarks Internationale Veteranorganisation

Startside

Kontaktpersoner

Fotoserier

Artikelarkiv

Tilbud

Historie

Link

Indmeldelse

Vedtægter m.m.

Lokaler

Mindesten

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
100 års jubilæum

Den 12. marts 2018 fejrede Prinsens Livregiments Soldaterforening deres 100 års jubilæum, hvor Danmarks Veteraner, Viborg & Omegn deltog med Dannebrog.


Fra venstre: Leo Sørensen fra lokalafdeling Kronjylland, Erik Klausen og Eigil D. Andersen fra lokalafdeling Viborg & Omegn. I baggrunden Leif Jakobsen med Dannebrog.

Dagen blev festligholdt med march gennem Viborg by med Prinsens Musikkorps i spidsen, parade på på Prinsens Livregiments gamle kaserne, opvisning af Jydske Landsoldater, faldskærmsudspring af det militære faldskærmslandsholds opvisningsgruppe. Dagen blev afsluttet med reception i Kasernehallen.

Marchen startede på kasernen og gik gennem Viborgs gader. Efter en pause på Hjultorvet, hvor Prinsens Musikkorps spillede et enkelt nummer, fortsatte marchen tilbage til kasernen.


Prinsens Musikkorps spiller på Hjultorvet.

Efter ankomsten til kasernen, inspicerede Hans Kongelige Højhed Prins Joachim paraden, hvorefter prinsen nedlagde en krans ved mindestenen.

Jydske Landsoldater, der har specialiseret sig i uniformer og våben fra slesvigskrigene i 1848 og 1864, gav en opvisning med deres kanon og geværer.

Fire faldskærmsudspringere fra det militære faldskærmslandshold, sprang ud fra en helikopter og kom dalende med røgeffekter og landede med stor præcision på paradepladsen.


En af faldskærmsudspringerne ankom med Dannebrog.

I den efterfølgende reception, hvor Hans Kongelige Højhed Prins Joachim også deltog, holdt landsformand Kurt Mosgaard en tale, hvor han hæftede sig ved de 100 år ikke er mange i forhold til regimentets historie, der tog sin begyndelse i 1657.

At soldaterforeningen langt senere kom til, forklarede han på denne måde:

- Forklaringen skal nok findes i den danske sikringsstyrke under første verdenskrig. Den medførte lange tjenesteperioder under usikre og vanskelige vilkår, men også kammeratskab
og samhørighed blandt soldaterne. Det var noget, man kom til at savne efter hjemsendelsen, og man ville gerne genetablere det sideløbende med en civil tilværelse.


Landsformand Kurt Mosgaard holder jubilæumstale.

Viborgs borgmester, Ulrik Wilbæk, holdt også en tale, hvor han bl.a. omtalte den store betydning Prinsens Livregiment har haft for Viborg.

I forbindelse med jubilæet blev der udgivet et jubilæumshæfte på 72 sider, som alle deltagere i receptionen kunne tage med hjem, som et minde om jubilæumsdagen.
 

 

Danmarks Veteraner - Viborg og Omegn - e-mail: viborg@danmarksveteraner.dk